Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2007

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΛΕΞAΝΔΡΟΣ

Ας προσευχηθούμε όλοι να βγεί επιτέλους η αλήθεια στο φως .
Ο θεός θα φανερώσει τούς ενόχους είναι σίγουρο,
και σύντομα πιστεύω.Ίσως να περιμένει ο Κύριος
να μετανοήσουν και να ομολογήσουν την πάσα αλήθεια,
για αυτό που έχουνε κάνει έτσι ώστε να συγχωρεθούν,
διότι αν δεν μετανοήσουν προβλέπω να πάθουν όσοι εμπλέκονται,
πάμπολα δινά, αν ήδη δεν τα έχουν πάθει.

Μπορεί απο τον νόμο να διαφεύγουν,
αλλά απο τα μάτια και την δικαοσύνη του θεού
δεν ξεφεύγει κανείς.

Ένα απόσπασμα απο την σελίδα των γονέων του μικρού Αλέξανδρου.

Είμαστε βαθειά πικραμένοι από τα αποτελέσματα της στάσης μας.

Ζητήσαμε τη βοήθεια του κράτους και τον ερχομό ειδικών αστυνομικών,
Ελλήνων ή ξένων (π.χ. πρόσκληση Ρεμύ) και δεν μας δόθηκε.

ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ: Δεν μπορούμε να περιμένουμε
τίποτε πλέον από το κράτος, ούτε από την Αστυνομία,
ούτε από την Δικαιοσύνη.Θέλουμε να βρεθεί το παιδί μας
και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι,
όποιοι κι' αν είναι, ό, τι κι' αν έχουν κάνει.

ΤΩΡΑ, και όχι "στην άλλη ζωή" ,
όπως μας "παρηγόρησε" ο κ. Πολύδωρας.


Σελίδα γονέων του μικρού Αλέξανδρου.


Ας προσευχόμαστε όλοι μας ,να μετανοησουν οι ένοχοι ,
και να ομολογήσουν την αλήθεια.


24/10/2007

Σε τρία διαφορετικά δικαστήρια παραπέμπονται να δικαστούν οι 14 κατηγορούμενοι οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ, σύμφωνα με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.


Η παραπομπή σε δίκη αφορά στο σύνολό τους τα πρόσωπα που ήδη κατηγορούνται για την πολύκροτη υπόθεση. Πρόκειται για τους πέντε ανήλικους, τους γονείς και κηδεμόνες τους, καθώς, επίσης τον παππού και τον μεγαλύτερο αδελφό των δύο ελληνόπουλων κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι πέντε ανήλικοι -ηλικίας 12 και 13 ετών σήμερα- παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βέροιας με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο, από κοινού, και περιύβριση νεκρού από κοινού. Μαζί τους θα καθίσει στο εδώλιο ο μεγαλύτερος αδελφός των δύο ελληνόπουλων αδελφών, ηλικίας 15 ετών, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή και ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατ’ εξακολούθηση. Οι γονείς των παιδιών -επτά άτομα- παραπέμπονται σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Εξάλλου, ο παππούς των ελληνόπουλων θα δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας με τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη και ουσιαστικά υιοθετήθηκε η πρόταση που είχε διατυπώσει τον περασμένο Ιούνιο ο εισαγγελέας Εφετών, Ζαχαρίας Μουράτης. Ο κ. Μουράτης στο σκεπτικό του όσον αφορά την τύχη του 11χρονου αγοριού υιοθέτησε «το σενάριο της Μπαρμπούτας». Σύμφωνα με αυτό, οι πέντε ανήλικοι φέρονται ότι μετέφεραν με καρότσι οικοδομικών έργων το άψυχο σώμα του Άλεξ από ακατοίκητη μονοκατοικία του κέντρου της Βέροιας στην περιοχή όπου διέρχεται το ποτάμι της πόλης. Στη συνέχεια φέρονται να το πέταξαν μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί μέχρι τις εκβολές του ποταμού Αλιάκμονα, καταλήγοντας στον Θερμαϊκό κόλπο, όπου και εξαφανίστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του 11χρονου Άλεξ, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 3 Φεβρουαρίου του 2006, ανατέθηκε, το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, με απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών Θεσσαλονίκης στον ειδικό εφέτη ανακριτή Μιχαλάκη Γεωργίου, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητάς της και του αντίκτυπού της στην κοινή γνώμη. Προηγήθηκε σχετική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά.


Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες