Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΚΑΙ Η ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ



Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Αλήθεια....αυτές τις μέρες , λίγο πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών πόσους πολιτικούς ακούσατε να αναφέρονται σε αυτήν την μάστιγα που καταστρέφει τόσους χιλιάδες νέους , μαζί με τις οικογένειες τους ;

Ναρκωτικά....Μέρος 1ο



Ναρκωτικά....Μέρος 2ο



Γιατί κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται
το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος
;



Γιατί αποφεύγουν να αναφέρονται
σε αυτό το τεράστιο ζήτημα
;
.........

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΛΑ........


Βούτυρο στο ψωμί του οργανωμένου εγκλήματος αποδεικνύεται η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, η χειρότερη μεταπολεμικά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Όπως τονίζει το «Γραφείο για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα» του Οργανισμού (UNDOC), ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος καταφέρνουν να ξεπλύνουν πλέον πολύ εύκολα βρώμικο χρήμα διαμέσου τραπεζών που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ρευστότητας. «Η πιστωτική κρίση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τα καρτέλ των ναρκωτικών να ξαναβρούν πρόσβαση και να ελέγξουν κομμάτι του χρηματοοικονομικού κλάδου», αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του.

Ανάλογη έρευνα του αμερικανικού Υπ. Εξωτερικών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κάθε χρόνο ξεπλένονται μεταξύ 2,1 τρισ. δολ. και 3,6 τρισ. δολ. παράνομα χρήματα. Πρόκειται δηλαδή για το 3% με 5% του Παγκόσμιου ΑΕΠ! Από αυτά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του UNDOC, τα 320 δισ. δολ. προέρχονται από το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών.

«Εάν ήταν κράτος, θα αποτελούσε την 21η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου», παρατηρεί ο επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ, Antonio Maria Costa.
Πηγή




Στην κατοχή των αλλοδαπών βρέθηκαν 165.645 ευρώ και 21.250 δολάρια ΗΠΑ (ποσά τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από πωλήσεις ναρκωτικών), 66 γραμμάρια κοκαΐνης συσκευασμένα σε σακουλάκια έτοιμα προς πώληση, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.


ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.......

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας για την υποχρηματοδότηση που μαστίζει τον ΟΚΑΝΑ. Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν εκπρόσωποι του Σωματείου Στελεχών στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και Αυτοδιοίκησης, επισήμαναν για ακόμα μια φορά πως το υπουργείο Υγείας, μέσω του ΟΚΑΝΑ, χρωστάει από το 2006 13.000.000 ευρώ στα εβδομήντα τρία Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Ως αποτέλεσμα, η πλειονότητα των κέντρων να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και το 35% του προσωπικού να φυλλορροεί, μετά από μήνες χωρίς καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Στην ίδια κατάσταση είναι και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, που απ' το 2001 λειτουργεί ως χώρος υποστήριξης εξαρτημένων, αρχικώς με τη στήριξη του ΟΚΑΝΑ, όπου και δύο χρόνια δεν λαμβάνει χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση. Χθες, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερωτώμενος σχετικά με τη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης, δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται......... Συνέχεια εδώ


Αυξήθηκαν οι θάνατοι
από ναρκωτικά στην Ελλάδα το 2005

Αθήνα

Σημαντική αύξηση των θανάτων από τα ναρκωτικά παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ετήσιας Έκθεσης για την Κατάσταση των Ναρκωτικών και των Oινοπνευματωδών στην Ελλάδα για το 2005, την οποία συνέταξαν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Όπως επισημαίνει το Βήμα, στην έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε την Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου από την επιστημονική υπεύθυνη του ΕΚΤΕΠΝ Μανίνα Τερζίδου και τον αναπληρωτή διευθυντή του ΕΠΙΨΥ Κ.Ραμπαδήλα, αναφέρεται ότι τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών το 2005 έφθασαν τα 284 από 250 που ήταν το 2004.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι ήταν χρήστες ηρωίνης και δεν εργάζονταν. Ακόμη, από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι σχεδόν ένας στους δέκα Ελληνες έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά στη ζωή του κάποια ναρκωτική ουσία.

Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 8,6% οι Έλληνες ηλικίας 12 ως 64 ετών αναφέρουν ότι έχουν χρησιμοποιήσει μία ή περισσότερες φορές στη ζωή τους κάποια παράνομη ουσία, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι άνδρες.

Πρόσφατη χρήση, δηλαδή τους τελευταίους 12 μήνες, δηλώνει ότι έχει κάνει το 4,8% του πληθυσμού ηλικίας 18 ως 24 ετών και το 2,8% του πληθυσμού ηλικίας 25 ως 35 ετών.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η πιο διαδεδομένη ουσία είναι η κάνναβη. Μάλιστα, στους μαθητές ηλικίας 17 ως 18 ετών, οι δύο στους δέκα (19,8%) αναφέρουν ότι έχουν κάνει χρήση έστω και μία φορά στη ζωή τους, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ένα στα τέσσερα αγόρια αυτής της ηλικίας (26,4%).

Η έκθεση όμως περιλαμβάνει και αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία. Όπως υπογραμμίζεται, η δοκιμή ή και η χρήση παράνομων ουσιών στη χώρα μας παρουσιάζει μείωση τα τελευταία έξι χρόνια τόσο στον γενικό όσο και στον μαθητικό πληθυσμό.

Ο αριθμός των χρηστών κοκαΐνης οι οποίοι ζητούν βοήθεια από τα αρμόδια θεραπευτικά κέντρα έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ μικρή αύξηση έχει παρατηρηθεί και στους χρήστες ηρωίνης. Πάντως, η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που προσεγγίζουν τις υπηρεσίες απεξάρτησης δηλώνει ως κύρια ουσία κατάχρησης την ηρωίνη.

Στην αύξηση των ατόμων που επιζητούν απεξάρτηση συνέβαλε και το γεγονός ότι τα προγράμματα που προσφέρουν θεραπεία από τα ναρκωτικά υπερδιπλασιάστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2005 τα προγράμματα αυξήθηκαν κατά 13% στα 72.



Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ
ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ



Η ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες