Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ - 666 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.....


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΕΣ 
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.......

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ........


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.......

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 3μ.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

 «Ἐὰν ἡμεῖς σιωπήσωμεν, οἱ λίθοι κεκράξονται» (Λουκ. 19, 40)

 

 

ΟΠΟΙΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝΕ. 

 

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.........

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΟΤΟΤΗΤΩΝ

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ"ΠΩΣ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2012 ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.  

 

ΒΙΝΤΕΟ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666

 

 

ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ - ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 from westrock on Vimeo.


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ( Ν.Η )

 



ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ......


ΚΑΙ.....

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ - ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.


11/11/1991

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ κ.κ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ........



ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ. 

24/8/2012 
"Νέες ταυτότητες" 
Είμαστε όλοι υπό παρακολούθηση
Γερμανική εταιρεία θα μας «φακελώσει»



Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ένα ακόμη βήμα για να γίνουμε γερμανική αποικία χάνοντας οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα, γίνεται με το «φακέλωμα» όλων μας από την αθώα φαινομενικά «κάρτα του πολίτη».

Ο «Μεγάλος αδελφός», όπως τον οραματίστηκε ο Όργουελ εγκαθίσταται πλέον στην Ελλάδα ώστε κάθε Έλληνας πολίτης να είναι εκτεθειμένος σε τράπεζες, αστυνομία, εφορίες ή ακόμη και ιδιώτες μέσω των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων που θα αντικαταστήσουν τα παλιά δελτία ταυτότητας.

Και γύρω από τον Έλληνα «Big Brother» έχει στηθεί ήδη ένας τρελός χορός εκατομμυρίων ευρώ με πρωταγωνιστές μία ιαπωνική εταιρεία και το γερμανικό εθνικό τυπογραφείο, που με τη βοήθεια των γνωστών-αγνώστων Ελλήνων μεσαζόντων συγκρούονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τη δουλειά γιατί «τα λεφτά είναι πολλά, Άρη μου». Και βέβαια, ήδη έχουν πάρει κεφάλι στη σύγκρουση οι Γερμανοί...
Η κάρτα του πολίτη, δηλαδή οι νέου τύπου ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελούν το ψηφιακό αποτύπωμα του κάθε Έλληνα. Πέρα από τα βασικά στοιχεία του κάθε πολίτη που θα υπάρχουν σ' αυτή τη νέα ταυτότητα (ημερομηνία γέννησης, πατρώνυμο, χρώμα οφθαλμών κλπ) θα εμπεριέχονται και στοιχεία όπως ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ, ο Αριθμός Δημοτολογίου και πολλά άλλα στοιχεία που παραβιάζουν τα ατομικά δεδομένα του κάθε πολίτη.
Πληροφορίες κάνουν λόγο και για ενσωμάτωση ενός τσιπ μνήμης χωρίς επαφή, που σημαίνει ότι θα διαβάζεται χωρίς να εισάγεται σε κάποια συσκευή. Το τσιπάκι χωρίς επαφή θα είναι ....
εξατομικευμένο εκ των προτέρων και θα ενσωματώνεται στο σώμα της κάρτας κατά τη διαδικασία παραγωγής της.
Σε πρώτη φάση τη δουλειά επρόκειτο να πάρει η ιαπωνική εταιρεία Toppan Printing Co Ltd και μάλιστα είχε συνάψει μια πρώτη συμφωνία με την κυβέρνηση της ΝΔ το Δεκέμβρη του 2005 αλλά στο παιχνίδι μόλις έγινε γνωστό το γεγονός αυτό μπήκε ο ιδιωτικός γερμανικός κολοσσός Gieseke und Devrient και από την άλλη η κρατικοποιημένη πλέον Bundesdruckerei.
Κι εκεί αρχίζει το μεγάλο παιχνίδι αφενός για το «φακέλωμα» όλων μας και αφετέρου για το ποιοι θα πάρουν τα λεφτά αυτού του «φακελώματος». Αλλά και τα προνόμιά του. Αλλά για όλη αυτήν την συγκλονιστική ιστορία που κρύβεται επιμελώς από τις κρατικές υπηρεσίες, το newsbomb.gr θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις.
 ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.......

ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ  ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ.......

ΤΥΦΛΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011


Υπήρξε μυστική συμφωνία Εκκλησίας - Κυβέρνησης για την Κάρτα του Πολίτη; Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών πρέπει να απαντήσει αμέσως στο δημοσίευμα της "Ε.Ω" ""

Στον διαδικτυακό τόπο της εφημερίδας "Ελεύθερη ώρα" διαβάσαμε ένα άκρως ανησυχητικό  για τους  πιστούς άρθρο στο οποίο  η Αρχιεπισκοπή  Αυηνών  πρέπει να απαντήσει  άμεσα αλλιώς  θα έχουμε κάθε δικαίωμα να  υποθέσουμε τα χειρότερα.

Πρός το παρόν και μέχρι να δούμε την γραπτή απάντηση  της  Εκκλησίας της Ελλάδος,  διατηρούμε  τις επιφυλάξεις μας  ως προς την ακρίβεια   των  σοβαρώτατων   επισημάνσεων  και καταγγελιών  του άρθρου,οι οποίες ακόμα και άν περιέχουν  ψήγματα μόνο αληθείας  θα προκαλέσουν  σίγουρα  θύελλα αντιδράσεων απο τους πιστούς  που ακόμα  περιμένουν   υπομονετικά την τελική  απόφαση  της  Διοικούσας  Εκκλησίας για το μείζον  και επείγον ζήτημα της Κάρτας του Πολίτη.
Με κάθε  επιφύλαξη λοιπόν  αναδημοσιεύουμε  το  ρεπορτάζ της εφημερίδας  "Ελεύθερη Ώρα" 

Πως το.... χρήμα έκαμψε τις αντιδράσεις για την κάρτα του πολίτη

Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2011 16:16 
Η αθέατη διάταξη που έφερε κοντα Ιερώνυμο-Βενιζέλο για τα αποθεματικά της Εκκλησίας - Συναντήσεις με Παπακωνσταντίνου, Μπεγλίτη

Χαράς... ευαγγέλια για τους περισσότερους Δεσποτάδες και τους «υποτακτικούς» τους εν τη Ιερά Συνόδω... Τα ενθαρρυντικά μηνύματα μετά τη συνάντηση Βενιζέλου-Ιερωνύμου στο Συνοδικό Μέγαρο αναπτέρωσαν το ηθικό των μελών της Ιεραρχίας, καθώς φαίνεται ότι ο... πρωθυπουργεύων Βενιζέλος με τη σκέψη σε πρόωρες εκλογές τους είπε αυτό ακριβώς που ήθελαν να ακούσουν: η μισθοδοσία των κληρικών θα συνεχίσει να καταβάλλεται-εκτός απροόπτου- από το Δημόσιο, η εκκλησιαστική περιουσία δε θα πειραχθεί, ενώ τα αποθεματικά της Εκκλησίας στην Τράπεζα της Ελλάδος θα παραμένουν ως έχουν, ανέγγιχτα από κρατικό-Τροικανό χέρι.

Είναι έτσι, όμως, τα πράγματα; Δικαιολογείται η ευφορία που επικρατεί;Η χιλιο-ειπωμένη έλξη ανάμεσα στον νέο υπουργό Οικονομικών,Ευάγγελο Βενιζέλο και την εκκλησιαστική ηγεσία του τόπου αναβίωσε και πάλι με ευεργετικά αποτελέσματα(;)-εκ πρώτης όψεως- για αμφότερες τις πλευρές.

Το ενδιαφέρον των διοικούντων την Ελλαδική Εκκλησία ήταν και είναι στραμμένο κατά βάση στη διαχείριση των χρηματικών διαθέσιμων των εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). «Η καπατσοσύνη, η μαεστρία και γιατί όχι η πονηριά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου απέφερε καρπούς φέρνοντας,βέβαια, λίγο παραπίσω το θέμα της κάρτας του πολίτη. Και ο υπουργός, όμως, με τις παραδοσιακά καλές του σχέσεις με τον κλήρο διευκόλυνε την κατάσταση.» μας εξηγούσε «Ιερωνυμικός» Ιεράρχης, ο οποίος όταν του θέσαμε το ερώτημα για το τι μέλλει γενέσθαι με την περιβόητη ηλεκτρονική κάρτα ήταν απέναντί μας από ρεαλιστής έως και κυνικός.

«Δεν απεμπολίσαμε κανένα δικαίωμά επί της ουσίας. Όταν υπάρχουν τριβές καλό είναι να έχεις περιθώρια ελιγμών και στην χειρότερη περίπτωση να κερδίζεις χρόνο. Η κάρτα του πολίτη μέχρι να γίνει πραγματικότητα έχει ακόμη δρόμο. Μη ξεχνάτε ότι ο υπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης άλλαξε, ο προηγούμενος Ιωάννης Ραγκούσης δεν έχει πια τον πρώτο λόγο.
Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή. 
Κάτι θα δώσεις(;), κάτι θα πάρεις» 

μας είπε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία φράση του εν λόγω Ιεράρχη ακούστηκε ολίγον σαν πολιτικός χρησμός. Ποιός και με ποιά εξουσιοδότηση έδωσε σε ποιόν;

Ανταλλάχθηκε η λεγόμενη «κάρτα του πολίτη» και «γλύκανε» η όποια αντίσταση των Δεσποτάδων με τη χρηματοδότηση των κληρικών και τα αποθεματικά της Εκκλησίας; Γι’ αυτό, άραγε, δεν μιλούν Μητροπολίτες του «χριστοδουλικού μπλοκ», οι οποίοι και κυριαρχούν στην τρέχουσα Διαρκή Ιερά Σύνοδο ;

Μήπως, είναι πολλά τα... λεφτά για να αντιδράσουν δυναμικά; Η φωτεινή εξαίρεση ελαχίστων ή μεμονομένων Αρχιερέων, όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ δεν διαφοροποιεί στο παραμικρό την αμφιλεγόμενη εκόνα.

Ο αρχιγραμματέας και οι κυρίες του ΠΑΣΟΚ

Η έρευνα μας οδήγησε στο Συνοδικό Μέγαρο. «Ανεξερεύνητες αι βουλαί του πρώτου και πολυδαίδαλες οι άκρες του με την κυβέρνηση και την κρατική τηλεόραση» μας εκμυστηρεύτηκε κληρικός που γνωρίζει προσωπα και...διαδρομές στο «Στρατηγείο» της... Εκκλησίας της Ελλάδος. Όπου πρώτος , ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ποιές, όμως, διαδρομές υποννοεί ο συγκεκριμένος κληρικός; Ο ίδιος ξετυλίγει το κληρικο-πολτικό γαιτανάκι με κεντρικό άξονα τα... εκκλησιαστικά αποθεματικά ,που κατέληξε στα Αρχιεπισκοπικά χαμόγελα και όχι μόνο.

«Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Μάρκος Βασιλάκης,ήρθε σε συνεννόηση με τη βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Χίο, Ελπίδα Τσουρή και τη βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ στη Δράμα,Χαρά Κεφαλίδου.

Οι δυο τελευταίες επεξεργάστηκαν την πρόταση, η οποία πέρασε τελικά ως «αθέατη» διάταξη στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, σύμφωνα με την οποία απαλλασσονται τα πανεπιστημιακά και τα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ από την υποχρέωση κατάθεσης των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.»

τονίζει με νόημα και συνεχίζει: «Γι’αυτο ο Μακαριώτατος φεύγει ικανοποιημένος μεθαύριο(σ.σ περασμένη Παρασκευή) για τη Ζάλτσα, μια τοποθεσία στη Βοιωτική ακτή απέναντι από τον Κορινθιακό, όπου υπάρχει ένα μοναστήρι και δυο κτήρια. Ένα δίπλα στο μοναστήρι και ένα κάτω από αυτό, πλησίον της θαλάσσης. Όπου θα εγκατασταθεί ο κ.Ιερώνυμος για να κάνει φυσιοθεραπεία και ασκήσεις στο χειρουργημένο πόδι του.

Παράλληλα, θα ξεκουραστεί και θα αναλάβει δυνάμεις για τα επόμενα ραντεβού του με υπουργούς». Την επόμενη Τετάρτη, ο Αρχιεπίσκοπος επιστρέφει στο κλεινόν άστυ προκειμένου να συναντήσει εντός 48 ωρών τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εθνικής Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη.

Με τον,μεν, πρώτο ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας θα συζητήσει σχετικά με την αποδέμευση και την αξιοποίηση των εκκλησιαστικών ακινήτων μέσω ενός κοινού (Εκκλησίας-Πολιτείας) Ταμείου Πρόνοιας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Με τον,δε, δεύτερο θα οριστικοποιήσει την παραχώρηση στην Εκκλησία ένδεκα στρεμμάτων σε στρατόπεδο του Ηλίου για την κατασκευή εγκαταστάσεων για απεξαρτημένα άτομα.

Εκκλησιαστική περιουσία-μισθοδοσία κλήρου

Οι απόηχοι της συνάντησης του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου δεν έμειναν ασχολίαστοι από τα μέλη της Ιεραρχίας.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος αναφέρθηκε διεξοδικά στην κατάσταση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και στην χρηστή διαχείρισή της, όχι μόνο από τη Διοίκηση της Εκκλησίας, αλλά και από τους κρατούντες για τους οποίους άφησε σαφείς αιχμές: «ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών πόρων, εκ μέρους της Εκκλησίας πρέπει, επιτέλους, να λειτουργήσει διδακτικά και για την Πολιτεία, που, ενώ διαχειρίστηκε, τα προηγούμενα χρόνια, αμύθητα ποσά κατάφερε να οδηγήσει τα πράγματα στο σημερινό αδιέξοδο».

Όσον αφορά στο καθεστώς της μισθοδοσίας του Κλήρου από την Πολιτεία υπογράμμισε με έμφαση: «Οι υπεύθυνοι ταγοί της Πολιτείας γνωρίζουν πολύ καλά το καθεστώς της μισθοδοσίας του Κλήρου στην Ελλάδα, το οποίο διαμορφώθηκε προ αρκετών δεκαετιών και συνιστά εσαεί συμβατική υποχρέωση του κράτους έναντι της Εκκλησίας, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της προσφοράς του μεγαλύτερου μέρους της Εκκλ/κής περιουσίας στην Πολιτεία για την ανόρθωση του κράτους.

Επρόκειτο για ιστορική συμφωνία κυρίων και θέλω να πιστεύω ότι η Πολιτεία θα τιμά πάντα την υπογραφή της.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος απαντώντας σε εκείνους οι οποίοι υποστηρίζουν πως η Εκκλησία θα πρέπει να αναλάβει άμεσα την μισθοδοσία του εφημεριακού κλήρου υπενθύμισε αφενός ότι η Πολιτεία εξακολουθεί να κρατάει δεσμευμένα τα ακίνητα της Εκκλησίας και αφετέρου πως σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να επιστραφεί στην Εκκλησία το σύνολο της περιουσίας που της αφαιρέθηκε με διάφορους τρόπους από το 1854.

Σε ανάλογο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, ο οποίος επικεντρώθηκε στο ζήτημα των χειροτονιών και του ποσοστού «1 προς 5», κάτι που έχει φέρει σε απόγνωση τους εκκλησιαστικούς ταγούς, καθώς δεκάδες χωριά της Φθιώτιδος μένουν χωρίς ιερέα.

Θέμα για το οποίο ο κ.Βενιζέλος ενιψε απλώς τα χείρας του.
«Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει, ότι τα περί παύσεως των χειροτονιών από 1ης Ιανουαρίου του 2011 ήταν ανυπόστατες φήμες, δυστυχώς ενεπαίχθημεν και κατεφέρθη κατά της Εκκλησίας το μεγαλύτερο πλήγμα με την απαγόρευση διορισμών νέων ιερέων.

Ο ήδη μειωμένος αριθμός ιερέων μειώνεται δραματικά. Η αστική ενορία μένει αποίμαντη και το Ελληνικό χωριό εγκαταλείπεται.Η Μητρόπολη Φθιώτιδος έχει 280 οργανικές θέσεις από τις οποίες συμπληρωμένες είναι οι 190.

Με την συνταξιοδότηση κάθε χρόνο 15 εφημερίων, σε 3 χρόνια θα μείνει με το ½ των Ιερέων της.» σημείωσε ο κ.Νικόλαος και διερωτήθηκε:
«Τι θα γίνουν τα χωριά μας; Πως θα ποιμανθεί ο λαός της υπαίθρου; Ποιοί θα συντηρήσουν τους Ναούς και ποιοί θα φυλάξουν τα κειμήλιά τους; Γνωρίζουν οι αποφασίζοντες ποιά αποστολή επιτελεί ο παπάς του χωριού;».

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ο ιερέας δεν είναι μόνο λειτουργός, είναι κοινωνικός εργάτης, είναι φύλακας του πολιτισμού, είναι φρουρός της πατρίδος και ο εναπομείνας τελευταίος εκπρόσωπος της αρχής.

«Όπως φαίνονται τα πράγματα θα ανεβούμε μεγάλο Γολγοθά. Οι υποσχέσεις της πολιτείας ανανεώνονται από μήνα σε μήνα.» είπε και πρόσθεσε με παρρησία: «Πρέπει ως Εκκλησία να ενσκύψουμε στο πρόβλημα και να ιδούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση, η οποία ως φαίνεται θα παγιωθεί. Γιατί οι μουφτήδες της Θράκης έχουν προτεραιότητα και ο Έλληνας παπάς, που στήριξε και στηρίζει το Γένος υποτιμάται;»

ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΝΟΥ

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
 ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΜΥΝΗΜΑ.......

..ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝΕ ΑΜΕΣΑ.......

ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ
 ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ......

 

ΝΟΙΩΘΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝΕ .ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ , ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΑΝ ΖΩΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΥΣ. ΟΜΩΣ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ , ΤΟΝ ΒΛΑΣΘΗΜΟΥΝ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ.ΚΑΘΕ ΜΑΥΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟ ΜΑΣ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ , ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΡΓΟ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ , ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ, ΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ  ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑ. ΑΜΗΝ ΓΕΝΟΙΤΟ.



ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ.......
 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - SUSPECT NATION - Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες