Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ........Ο γνωστός πανεπιστημιακός καθηγητής και ιερέας πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός μιλά για τους ακολουθούντες το πάτριο εορτολόγιο.

   
"Ξέρετε αυτούς που κοροιδευτικά εμείς οι έξυπνοι υιοί τους ονομάζουμε Παλαιοημερολογίτες και που σήμερα αρχίζουμε να κατανοούμε πόσο τους αδικήσαμε
 
Διότι εμείς δεν κρατήσαμε Θερμοπύλες όπως αυτοί, οι τόσοι λίγοι. Εμείς υποχωρήσαμε και υποχωρούμε συνέχεια. 


Ο διάβολος μας κλέβει σιγά σιγά και με μαστοριά. Εγιναν τοσα βήματα με ξεκάθαρο το στόχο της ένωσης. Άρση αναθεμάτων, αναγνώριση μυστηρίων, αποδοχή αρχιερωσύνης και πρωτείο της τιμής. Και ορίστε σήμερα ενώπιον του κοινού ποτηριου και του παπικού πρωτείου εξουσιας ο λαός του Θεού κοιμάται


Το πιο λυπηρό είναι οτι αυτοί που εχθρεύονται τους φιλότιμους και ειλικρινείς παλαιοημερολογήτες νομίζοντας οτι έτσι σαπουνίζουν την σπιλωμένη και προδομένη πίστη τους. 


Ο Χρόνος όμως θα τους νουθετήσει. Οι προθέσεις θα αποκαλυφθούν. Τα σχέδια και τα προγράμματα θα γίνουν έργα και τότε μαζί με όλους τους συντηριτικούς κληρικούς του νέου ημερολογίου θα κατανοήσουν οτι ο αγώνας που ξεκινούν τόσο αργά, δεν είναι παρα ο αγώνας που έχουν αρχίσει εδώ και τόσα χρόνια οι παλαιοημερολογήτες παππουδες μας".

Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ... ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ... ΕΓΩ ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟΝ ΖΗΛΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΧΙΣΜΑ...(32.42 ΚΑΙ ΜΕΤΑ) 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ»... 

Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ: «ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!!.... ΕΞ΄ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΟΡΘΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ (ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ) ΚΑΙ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΙ, ΔΙΕΧΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ... » (37.17 ΚΑΙ ΜΕΤΑ)


(ΠΗΓΗ: http://entoytwnika.blogspot.gr/)ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ
 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG NEA - ΕΠΟΧΗ.....


Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009


Πατριάρχης Μελέτιος Μεταξάκης και Ελευθέριος Βενιζέλος Πλήγμα για την Ορθοδοξία......Η επέκτασης της ημερολογιακής καινοτομίας (οικουμενιστικής αποστασίας) ήταν πλέον ζήτημα προωθήσεως σε σημαντικές και κρίσιμες θέσεις της εκκλησίας των κατάλληλων προσώπων ,αυτό έγινε με πολιτικές παρεμβάσεις.

Κατά τους μήνας Σεπτέμβριο ,Οκτώβριο και Νοέμβριο του 1921 το ζήτημα της πληρώσεως του χηρεύοντος πατριαρχικού θρόνου εκεινείτο παρά της «εθνικής αμύνης» και προετοιμαζόταν η εκλογή ώς πατριάρχου του Μελετίου Μεταξάκη η οποία έγινε αντικανονικώς την 25η Νοεμβρίου 1921.


Ο Μελέτιος Μεταξάκης μεταβαίνων από την Αμερική στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκε στο Λονδίνο μετά του Λώυδ τζώρτζ και στο Παρίσι μετά της επί των εξωτερικών υποθέσεων της Γαλλικής γερουσίας και του Πουανκαρε ,του Κλεμανσώ και του προέδρου της επί των εξωτερικών επιτροπής της βουλής του Λένγκ. Εις Βάρος του διεξήγοντο προανακρίσεις από την ιερά σύνοδο της εκκλησίας της Ελλάδος και προς κατάπληξιν της Ιεράς συνόδου αυτός εξελέγει Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως!

Στην Αμερική κοινωνούσε αντικανονικώς μετά των εκεί αιρετικών προτεσταντών ,την 17η Δεκεμβρίου 1921 εν ιερατική στολή μετέχων ιερουργίας σε ναό αγγλικανών μετά αυτών γονυπετής προ αγίας τραπέζης ,την οποία ησπάσθη, ομιλήσας και ευλογήσας τους εν τω ναό .

Την 29η Δεκεμβρίου ο Μεταξάκης καθηρέθη ευλόγως για σωρεία εκκλησιαστικών παραβάσεων ,ούτως ενεθρονίσθη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως , ο οικουμενικός θρόνος απέκτησε αντικανονικώς και ΔΙΚΑΙΩΣ καθηρημένο μητροπολίτη.

ΔΙΑ την εκλογή ο Μητροπολίτης του πατριαρχικού
κλίματος Γερμανός Καραβαγγέλης διηγείται.

Το έτος 1921 η εκλογή μου ως οικουμενικού πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως ήτω βεβαία από τις 17 ψήφους οι 15 αν όχι οι 16 ήταν δικοί μου,τότε φίλος μου λαϊκός πρότεινε ποσόν 10.000 λιρών και πλέον να παραιτηθώ υπέρ του Μελέτιου Μεταξάκη, φυσικά απέρριψα με αγανάκτηση και βδελυγμία την πρόταση του.

Αιφνιδίως όμως ,την προηγούμενη νύκτα της εκλογής με επεσκέφθη κατ ’οίκον ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ και παρεκάλεσε θερμώς να αποσύρω την υποψηφιότητα μου υπέρ του Μελετίου Μεταξάκη, αυτός ,λέγανε τα μέλη της επιτροπής θα έφερνε εκατοντάδες χιλιάδες δολαρίων επειδή είχε φιλικότατες σχέσεις μετά επισκόπων προτεσταντών εξ Αμερικής και Αγγλίας ,θα εφένετο χρήσιμος στην εθνική υπόθεση,δια τούτο ήταν επιτακτική ανάγκη να εκλεγεί πατριάρχης ο Μελέτιος Μεταξάκης ,ως έλεγαν ήταν επιθυμία του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Η κυβέρνηση των Αθηνών είχε διακόψει την αποστολή επιδομάτων και οι πατριαρχικοί υπάλληλοι ήταν 9 μήνες απλήρωτοι .Για αυτόν το λόγο και χάριν του εθνικού συμφέροντος απεδέχθη την πρόταση, ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙΣ, και ανύποπτος προς κατάπληξιν όλων στην Κωνσταντινούπολη.

( αναφορές από το βιβλίο του Α.Δ.Δελήμπαση ‘’ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ’’)

Ήταν γνωστό ότι ο Μελέτιος Μεταξάκης ανήκε στην πτέρυγα των προοδευτικών ,ενοχλούμενος στην εμμονή στην ορθόδοξο παράδοση εξεδήλωνε ελευθερίους τάσεις που πολλές φορές εμφανίζοντο ασυγκράτητες ,την γραμμή αυτή ακλουθεί πιστά έκτοτε το πατριαρχείο και οι διάδοχοι του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕΛΕΤΙΟΥ Δ’. Επίσης απεκαλύφθη ότι ο Μελέτιος Μεταξάκης ήταν μέλος της Μασονικής Στοάς ‘’Αρμονία’’ της Κωνσταντινουπόλεως στην οποία έγινε δεκτός την 15η Μαρτίου 1910 .

Ο γενικός διευθυντής ιδρύματος κρατικών υποτροφιών πρ. καθηγητής παρ.Αθηνών πανεπισ. της αλλοδαπής κ.Κώστας Ν.μπαρμπής, στο βιβλίο του για τον ελευθέριο Βενιζέλο με τίτλο ‘’ΕΘΝΑΡΧΗΣ Η ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΛΕΤΗΡΑΣ’’ αναφέρει την διήγηση του Μ.Α ΠΑΠΑΔΑΚΗ για τον ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ: πράγματι συμπληρώνει ο Μ.Α Παπαδάκης περί τα ξημερώματα της 4ης ημέρας εγενήθη ο ελευθέριος, αλλά η αφήγηση του δεν σταματά εδώ, μόλις το νεογέννητο σαράντισε μητέρα και μαμή πήγαν στο μoναστήρι και ζήτησαν από τον Ιερόθεο να το βαπτίσει .

Εκείνος δέχτηκε ευχαρίστως ,αλλά ενώ σήκωνε το μωρό από την κολυμβήθρα για να τον τυλίξει με τα μυρόπανα ο ελευθέριος κόπρισε μέσα στην κολυμβήθρα ,ο ηγούμενος παρέδωσε στην μαμή το μωρό προβλέποντας αγανακτισμένος ‘’αυτός είναι σατανάς και θα κάνει κακό στην εκκλησία’’ , και αρνήθηκε να ολοκληρώσει την βάπτιση που συνέχισε ο Γεννάδιος ,ενώ ο πρώτος καταχώρισε το περιστατικό στο ημερολόγιο του..(κεφ 1ο σελ.20)

Η άποψη για την ελληνοεβραϊκή καταγωγή του Βενιζέλου από την πατρική πλευρά δεν υποστηρίζεται μόνον από τον Άγγλο ναύαρχο σερ Τζόν Μάϊκλ ντε Ρόμπεκ που σε επιστολή του προς τον υπουργό εξωτερικών λόρδο Κόρζον τόνιζε μεταξύ άλλων: «με άλλα λόγια ο Βενιζέλος δεν είναι Ελλάδα δεν είναι καν Έλληνας».


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ......Μασόνοι οι μεταρρυθμιστές του
ημερολογίου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες