Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΥΠΤΟ-ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ - ΣΤΗΝ ΤΕΡΝΟΠΟΛΗ "ΙΕΡΕΑΣ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΥΠΤΟ-ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΥΝΙΤΩΝ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.


Το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας φαίνεται να είναι η δεύτερη Εκκλησία που αναγνωρίζει επισήμως την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, λίγες ημέρες μετά την αναγνώριση της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´ σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλων στο Ντάχερ της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας, μνημόνευσε για πρώτη φορά τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Περισσότερες πληροφορίες σε λίγο, ενώ ίσως υπάρξει και επίσημο ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.



ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ , Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.....


ΣΤΗΝ ΤΕΡΝΟΠΟΛΗ "ΙΕΡΕΑΣ" ΤΗΣ OCU ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΕ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΥΝΙΤΩΝ


Στο χωριό Γερμάκοβκα στην εορταστική Θεία Λειτουργία των ουνιτών χοροστάτησε ο ντόπιος «ηγούμενος» της OCU Βλαντίμιρ Στεφάνκο μαζί με τους ενορίτες του. Όπως ενημερώθηκε η ΕΟΔ από τις δικές της πηγές, στις 4 Νοεμβρίου 2019, στο χωριό Γερμάκοβκα, στην περιφέρεια Τερνόπολη, ο «ιερέας» της τοπικής κοινότητας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου της OCU Βλαντίμιρ Στεφάνκο συμμετείχε στην εορταστική Θεία Λειτουργία της Ελληνόρυθμης Καθολικής Εκκλησίας


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυνση

Η κοινότητα του I.N. Κοιμήσεως της Θεοτόκου του παραρτήματος Μένετσε-Ποντόλσκα της επισκοπής Μπούτσατς της UGCC (Ουκρανικής Ελληνόρυθμης Καθολικής Εκκλησίας) στο Γερμάκοβκα γιόρτασε εκείνη την ημέρα την 10η επέτειο από τα θυρανοίξια της Ελληνόρυθμης Καθολικής Εκκλησίας στο χωριό, για την οποία μετατράπηκε τότε η παλιά καθολική εκκλησία. Με την ευκαιρία αυτή προσκλήθηκε ο κυβερνών αρχιερέας Ντμίτρι Γκριγκόρακ, ο οποίος το 2009 αγίασε αυτόν τον ναό. 

Ο ιερέας της OCU μαζί με τους ενορίτες του προσκλήθηκαν επίσης στους εορτασμούς. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι ο Βλαντίμιρ Στεφάνκο ήταν πλήρως ντυμένος και συμμετείχε στην λειτουργία μαζί με τους κληρικούς ουνίτες.  

https://spzh.news/gr/news/66183-v-ternopolyskoj-oblasti-svyashhennik-pcu-uchastvoval-v-bogosluzhenii-ugkc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες