Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

ΝΕΟ ΔΙΩΓΜΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΙΣ "ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΦΘΟΡΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΝΟΤΗΤΑ" ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.


ΝΕΟ ΔΙΩΓΜΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ - ΑΘΩ.

ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (Π.Η) ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ κος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ.

ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ , ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΘΟΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΚΑΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ" ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ "ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ" ΚΑΙ "ΕΞΩΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ" ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ , ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1972 , ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑΣ ( ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ) ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ . 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ , ΕΚΕΙ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΡΟΜΦΑΙΑ.GR......


Αθ. Μαρτίνος: ''Περιουσία του Ελληνικού λαού υπό κίνδυνο το κτήριο της Μονής Εσφιγμένου''

Επίσκεψη στο αντιπροσωπείο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές πραγματοποίησε ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος στις 2/15 Νοεμβρίου. 

Ο κ. Μαρτίνος ενημερώθηκε από τους πατέρες της Μονής για τις τελευταίες εξελίξεις και λεπτομέρειες της υπόθεσης της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής Εσφιγμένου από εξωεκκλησιαστικά στοιχεία. Ο νέος διοικητής δήλωσε την πλήρη συμπαράστασή του στη Μονή, καθώς και το ενδιαφέρον του για την ενότητα του Αγίου Όρους. 

Παράλληλα, εξέφρασε προβληματισμό για τις φθορές και τους κινδύνους, που αντιμετωπίζει το κεντρικό κτήριο της Μονής Εσφιγμένου, λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψής του και της συνεπακόλουθης αδυναμίας πρόσβασης των αρμοδίων για τη συντήρησή του αρχών. 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μαρτίνος για το κτήριο της Μονής Εσφιγμένου, είναι «περιουσία του Αγίου Όρους και του Ελληνικού λαού». 

Ο καθηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμ. Βαρθολομαίος, ευχαρίστησε τον νέο διοικητή του Αγίου Όρους για το ενδιαφέρον του και τη συμπαράστασή του στη δοκιμαζόμενη Μονή Εσφιγμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες