Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ . ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ,ΣΤΡΑΤΟΣ , ΛΙΜΕΝΙΚΟ , ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ , ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ. ΟΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΗΔΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ......

Κάντε κλικ για μεγένθυνση

Ενισχύονται και άλλοι οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται και επιχειρούν στον Έβρο, κόντρα στις χιλιάδες των λαθρομεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά κατά μήκος όλης της συνοριογραμμής με την Ελλάδα και με… γιουρούσια προσπαθούν να εισβάλουν στην χώρα μας. 

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, στρατιωτικό αεροπλάνο C 130 αποβίβασε δυνάμεις του στρατού που θα ενισχύσουν τα σύνορα μας, κυρίως στο βόρειο Έβρο που είναι το χερσαίο κομμάτι. Στο μεταξύ και παρά την συνεχή αύξηση των μέτρων ασφαλείας, κάποιοι σε όλο το μήκος των συνόρων καταφέρνουν να περάσουν από την τουρκική στην ελληνική πλευρά. Σήμερα Σάββατο οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου πέραν της οριογραμμής του τελωνείου στις Καστανιές. 

Μεγάλη μετακίνηση δυνάμεων 

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό από την Κεντρική, τη Βόρεια και τη Δυτική Ελλάδα μεταφέρονται στον Έβρο μετά από κυβερνητική απόφαση, ενώ από την Παρασκευή έχουν έρθει δύο λόχοι Καταδρομών. Άλλωστε στο σημείο βρίσκεται επίσης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισε την αποστολή 400 επιπλέον αστυνομικών απ΄όλη τη χώρα, προκειμένου συμμετάσχουν σε περιπολίες κατά μήκος των συνόρων. 

Ταυτόχρονα, στο τελωνείο των Καστανιών όπου σημειώνονται επεισόδια, οι 10 διμοιρίες που ήδη βρίσκονται εκεί θα ενισχυθούν με τέσσερις επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από την Αττική. Πρόκειται για τις ίδιες διμοιρίες που στη διάρκεια της εβδομάδας επιχειρούσαν σε Λέσβο και Χίο. Αν και στους αστυνομικούς των τεσσάρων διμοιριών είχε δοθεί τετραήμερο ρεπό δέχτηκαν οικειοθελώς να συνδράμουν τις επιχειρήσεις στον Έβρο. 

Για την επιτήρηση των συνόρων χρησιμοποιούνται και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones) της ΕΛ.ΑΣ. μεταδίδοντας εικόνα για τις κινήσεις των προσφύγων και μεταναστών. Κατά μήκος της συνοριογραμμής υπολογίζεται ότι βρίσκονται σήμερα 5.000 – 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Αρκετοί παραμένουν στην περιοχή του τελωνείου Καστανιών, ενώ άλλοι βρίσκονται κατά μήκος του φράχτη και το ποτάμι. 

Καμιά εκκένωση ή εγκατάλειψη στις Καστανιές όπως κάποιοι ανόητοι έγραψαν 

Στο μεταξύ, καμιά εκκένωση του χωριού Καστανιές ή εγκατάλειψη των κατοίκων του δεν υπάρχει και όσα έγραψε με τεράστια ανευθυνότητα και ανοησία το αθηναϊκό σάιτ Pronews.gr προκαλώντας σύγχυση, δεν ισχύουν. Από καμιά πλευρά δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, ενώ η υπεύθυνη Περιφερειακών Μέσων της Κυβέρνησης Έλενα Σώκου που βρίσκεται στον Έβρο και συγκεκριμένα αυτή την ώρα στις Καστανιές, αναγκάστηκε να διαψεύσει τα συγκεκριμένα Fake news και τα σενάρια γράφοντας:

Προς ενημέρωση και αποκατάσταση: κανείς από τους κατοίκους των Καστανεών δεν έχει εγκαταλείψει τη σπίτι του και καμία από τις αρχές δεν έχει εκκενώσει το χωριό! Αυτές τις ώρες ας είμαστε συνετοί σε ότι μας μεταφέρουν και σε ότι μεταφέρουμε!!!!! Στο βωμό καμίας είδησης και κάποιων παραπάνω κλικ, δε μπορούμε να προσβάλλουμε ανθρώπους που όχι μόνο τώρα αλλά κάθε μέρα, έχουν επιλέξει να ζήσουν και να υπερασπιστούν τα σύνορα μας! Οι Εβρίτες παραμένουν στον τόπο και στα χωριά τους ειδικά σήμερα”.


ΠΗΓΗ : Evros-news.gr

Κάντε κλικ για μεγένθυνση

Με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης τάσσετε στο πλευρό της Κυβέρνησης για την αποτροπή εισόδου των παράνομων μεταναστών από το τελωνείο Καστανεών και δηλώνει ότι όλα τα μέλη του είναι έτοιμα να συνδράμουν τα μέγιστα από τους το ζητήσει ο Ελληνικό Κράτος. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

«ΩΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. 

 ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕ, ΘΕΣΕΙ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ-ΑΝ ΑΥΤΟ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ-ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΤΟΣΟ ΩΣ ΑΤΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ». 

Επίσης και οι Εθνοφύλακες Τραϊανούπολης με δική τους ανακοίνωση δηλώνουν: 

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει παιχνίδια με την πατρίδα μας και τον Έβρο μας. Ως εθνοφύλακες είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σκληρή απάντηση σε αυτούς που υπονομεύουν την ασφάλεια στην περιοχή με τα βρώμικα παιχνίδια τους”. 


 πηγή: evros24.gr


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ......


ΟΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ

ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ , ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ , ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ , ΝΗΣΤΕΙΑ , ΠΡΟΣΕΥΧΗ , ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. ΑΜΗΝ. ΑΜΗΝ, ΑΜΗΝ. ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΙΓΚΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ ( ΑΣ ) ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΛΕΞΙΔΑ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες