Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ COVID_19 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ GPS . ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΟΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ - ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.....

Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΟΡΣΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ


 ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ..... 

Αυστηροποίηση των μέτρων ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (30/03) ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά και τα περιστατικά ανυπακοής από πολίτες και τα αυξημένα κρούσματα του ιού που ανακοινώθηκαν χθες, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να αφορούν επαφές στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των ασθενών. 

Το γεγονός αυτό θορύβησε τις Αρχές και σε νέα έκτακτη σύσκεψη της Διυπουργικής Επιτροπής, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αποφασίστηκε άμεση δράση για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων. 

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου σε δημοσιογραφική διάσκεψη ενημέρωσε για τα νέα, αυστηρότερα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο το πρωί, στις 06.00. 

Τι αλλάζει 


- Κατ’ εξαίρεση διακίνηση μόνο μια φορά την ημέρα με την αποστολή sms 

- Χρήση εντύπου μόνο για άτομα άνω των 65 ετών 

- Αύξηση της ποινής από 150 στα 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων 

- Απαγόρευση των συνάξεων σε σπίτια, ΕΚΤΟΣ απ’ όσους διαμένουν σ’ αυτό

- Καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι τις 06.00. εξαιρούνται οι εργαζόμενοι οι οποίοι κατέχουν το ειδικό έντυπο 

- Οι ακόλουθες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα παραμένουν κλειστές κάθε Κυριακή: Όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών (π.χ. υπεραγορές, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, φρουταρίες, κάβες). Νοείται ότι της απαγόρευσης εξαιρούνται τα περίπτερα, νοουμένου ότι δεν θα εμπορεύονται προϊόντα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. 

- Προς περιορισμό της διακίνησης των όσων έχουν διακριβωθεί ως θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, το Υπουργείο Υγείας μελετά τον τρόπο έτσι ώστε να επιβάλλεται ηλεκτρονική κατ’ οίκον επιτήρηση


ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ.....

Εξηγώντας πώς θα γίνεται η κατ’ οίκον ηλεκτρονική επιτήρηση, ως μέτρο που αξιολογείται για τα άτομα που είναι θετικά στον κορωνοϊό, «θα γίνεται με βραχιολάκι, ούτως ώστε να παρακολουθούμε τις κινήσεις τους. Ευκαιρίας δοθείσης να διευκρινίσω κάτι που παρεξηγήθηκε με τις χθεσινές δηλώσεις, ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες λόγω επαφών, δεν ήταν από άτομα που ήταν θετικά με κορωνοϊό, αλλά άτομα που είχαν έρθει από το εξωτερικό, τους είχε ζητηθεί να αυτοπεριοριστούν, δεν είχαν τα συμπτώματα. Είναι εις γνώσιν μας δύο συγκεκριμένα για άτομα τα οποία αντί να αυτοπεριοριστούν, κυκλοφορούσαν, είχαν αρκετές επαφές, εκ των υστέρων επιβεβαιώθηκαν σαν θετικά κρούσματα και αυτό αντιλαμβάνεστε ότι κάνει το έργο της ιχνηλάτησης πιο δύσκολο αλλά και επιπλέον έχουν μολύνει κάποια άλλα άτομα με αυτή την απερίσκεπτη ενέργειά τους». 

- Θα γίνουν συστάσεις προς τις εμπορικές τράπεζες για έκδοση πιστωτικών καρτών στους δικαιούχους με βάση τις καταθέσεις τους και τρόποι προστασίας των πελατών που προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών από αυτόματες ταμειακές μηχανές. Από αύριο Τρίτη στις 6 το πρωί αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των πιο κάτω: 

1. Τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων. 

2. Υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών, εξαιρουμένου αυτών που αφορούν την εξυπηρέτηση των πτήσεων που κατ’ εξαίρεση εγκρίνονται από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καθώς και των πτήσεων που αφορούν την μεταφορά εμπορευμάτων (cargo flights). 

3. Ο αριθμός προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, κατά τη διάρκεια μετακινήσεων με ταξί, ιδιωτικά ή/και άλλα οχήματα δεν θα υπερβαίνει τα τρία άτομα. 

Δικαίωμα εισόδου στη Δημοκρατία χωρίς την προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικό εξέτασης του κορωνοϊού θα έχουν: 

1. Όσοι έχουν μεταβεί σε χώρες του εξωτερικού για ιατρικούς λόγους, μαζί με τα πρόσωπα που τους συνόδευαν κατά την αναχώρηση ή τη νοσηλεία τους. 

2. Είναι φοιτητές που ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδες» σε σχέση με τον κορωνοϊό, βάσει του Ανακοινωθέντος του Υπουργείου Υγείας, ημερ. 16 Μαρτίου 2020. 

Όσοι μετέβησαν για ιατρικούς λόγους αντί της προσκόμισης του ιατρικού πιστοποιητικού θα πρέπει να κατέχουν βεβαίωση από τις κατά τόπους Διπλωματικές Αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας 

Όσοι είναι φοιτητές και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να κατέχουν ειδική βεβαίωση που θα εκδίδεται μόνο κατόπιν αξιολόγησης των προαπαιτούμενων ιατρικών πιστοποιητικών από τριμελές Ιατροσυμβούλιο. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου στο cyma@pis.cyma.org.cy. 

Εφόσον παραστεί ανάγκη η Κυπριακή Δημοκρατία θα ναυλώσει ειδικές πτήσεις από Αθήνα και Λονδίνο, για να επιστρέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία επιβάτες που εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες. 

Όλοι όσοι των ως άνω κατηγοριών εισέρχονται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραμένουν για 14 ημέρες από την άφιξη τους σε χώρους υποχρεωτικής απομόνωσης (καραντίνα) που θα υποδεικνύει το κράτος, εκτός από τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους και εμπίπτουν στην κατηγορία 1. Τα πρόσωπα αυτά θα παραμένουν σε αυτοπεριορισμό προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη θεραπευτική αγωγή τους. 

Τι ισχύει

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να οφείλουν να προβούν σε όλες τις αναγκαίες σηματοδοτήσεις, έτσι ώστε να υπάρχει 2 μέτρα απόσταση από τους πολίτες τόσο εντός όσο και εκτός της επιχείρησης (δηλαδή εντός των καταστημάτων/επιχειρήσεων και στις ουρές αναμονής εκτός των καταστημάτων/επιχειρήσεων).

Επιπλέον, οι πολίτες όταν προσεγγίζουν χώρο που έχει πρόσβαση το δημόσιο, θα πρέπει να μεριμνούν όπως τηρούν απόσταση 2 μέτρων από άλλους συμπολίτες τους.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ...... 

ΑΜΕΡΙΚΗ , ΚΙΝΑ , ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ _ COVID-19- ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ - ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΒΡΙΔΙΑ - ΕΓΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 - ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19 - ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666 ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ - ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ DNA - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΒΡΙΔΙΑ - ΙΔΡΥΜΑ ROCKEFELLER ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.....S.O.S ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ.... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.... ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.....ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες