Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ.....ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ....

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑ

ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ,ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΚΑΝΔΗΛΑ ΤΗΣ  ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ.....

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ

Μπροστά στην Ωραία Πύλη, κρέμεται παλαιά αργυρά κανδήλα, που ζυγίζει περίπου δυόμισυ (2,5) κιλά. Η κανδήλα αυτή, κατά την αγιορίτικη παράδοση παρουσιάζει ανέκαθεν ένα παράδοξο και μυστιριώδες φαινόμενο, αντίθετο προς το φυσικό νόμο της βαρύτητος και κινείται μόνη της από θεϊκή δύναμη, όπως λέγουν οι Αγιορίτες Πατέρες, ρυθμικά και οριζοντίως για πολλές ώρες, κατά τις μεγάλες εορτές και έκτακτα τις καθημερινές. 

Κατά μεν τις μεγάλες εορτές την ώρα της Ακολουθίας και κυρίως στον καιρό της αγρυπνίας, όταν αρχίζει το επισημότερον της λατρείας με χαρμόσυνους ύμνους και ψαλμωδίες προς αίνον του Κυρίου ή προς δοξολογίαν της Κυρίας ημών Θεοτόκου και όταν για λαμπρότερο εορτασμό ανάβουν οι πολυέλαιοι και όλα τα φώτα του Ναού. 

Κατά αρχαιότατη παράδοση που διασώθηκε από τους Γέροντες, η κίνησις αυτή έχει την έννοια, ότι η Παναγία συνεορτάζει και συμπανηγυρίζει με τους ορθόδοξους χριστιανούς. Κατά τις καθημερινές, η κίνησις αυτή σημαίνει, κατά την ίδια πάντα παράδοση, ότι θα συμβεί κάποιο κακό γεγονός(δυστύχημα), με γενικότερες για τον κόσμο συνέπειες, π.χ σεισμός, πόλεμος, επιδημία θανατηφόρος .


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.....



ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ , ΠΩΣ  ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ  ΑΚΟΥΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ  ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΝΑ ΨΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΩΣ ΑΛΗΘΩΣ......ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΕΛΝΟΥΝ  ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΡΙΟΥ "ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΜΩΝ" ΑΚΟΥΕΙ "ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ",ΤΗΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑΝ ΤΩΝ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ..ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες