Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΑΝΟΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ - Η ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ - ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΩ!


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΩ

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό η επιστήμη τής Βιοηθικής, είναι τα ποικίλλα και ηθικής αποχρώσεως διλήμματα ορισμένων ιατρικών και μη ενεργημάτων , η ιδιάζουσα φύση των οποίων γεννά αναποφεύκτως και το πρόβλημα της Ευθανασίας ! 

Ευρισκόμενος στο τέλος μιας διατριβής, η οποία εμπίπτει στο πεδίο αυτής της τόσο όμορφης επιστήμης, έχω να πω, πως, μελέτησα πάρα πολλές εκφράσεις και περιπτώσεις τής Ευθανασίας ! 

Μία από αυτές ήταν και η περίπτωση του γνωστού δημοσιογράφου Αλεξάνδρου Βέλλιου, ο οποίος δηλώνοντας εκ των προτέρων σε διάφορες εκπομπές τηλεοπτικών καναλιών, πως, δεν θα ήθελε να υπομείνει τη φυσική πορεία τής ασθένειάς του, αποφασίζει τον Σεπτέμβριο τού 2016, να φύγει από τη ζωή με τη συνδρομή τής μη υποβοηθούμενης ευθανασίας. Έχουνε γραφεί πολύ σημαντικές μελέτες που εξετάζουν το πώς το θρησκευτικό αίσθημα, βοηθά καθοριστικά στην αντιμετώπιση μιας σοβαρής ασθένειας ! 

Η Βασιλική Νάνου, σε αντίθεση με τον Αλέξανδρο Βέλλιο, δεν επέλεξε την ευθανασία, κι ενεργοποιώντας σε πολύ έντονο βαθμό αυτό το θρησκευτικό αίσθημα, κατά τα λεγόμενά της, έφτασε στο σημείο αφενός να μην πονά κι αφετέρου να μην επιδίδεται από ένα σημείο κι έπειτα ούτε στις χημειοθεραπείες ! 

Η Βασιλική έφυγε ... στην κυριολεξία αποστεωμένη ! 



Το ίδιο κι ο Αλέξανδρος, ο οποίος ζητούσε αξιοπρέπεια στον θάνατό του, μία αξιοπρέπεια την οποία τελικά, ο καθένας, είναι ανάγκη να διατηρεί το δικαίωμα να την ορίζει κατά τον τρόπο που εκείνος επιθυμεί ! Δείτε το video με τη Βάσω ! 

Η υπέρ φύσει ευκαμψία των χεριών της εντός τού φερέτρου, λυγίζει ακόμα και τον πιο δύσκαμπτο σε συναισθηματικές κινήσεις και σκιρτήματα

Κάθε δευτερόλεπτο του video, μετασχηματίζεται σε φάρμακο ψυχής και σε γιατρειά κάθε ασήμαντου που μας απασχολεί ! 

Κάποιοι φίλοι, ας μην σκανδαλιστούν με τον θρησκευτικό μανδύα με τον οποίο περιβάλλονται οι περισσότεροι λόγοι τής Βάσως στο video ! 

Στο σκελετωμένο πρόσωπο αυτής τής καταταλαιπωρημένης ύπαρξης, αποθεώνεται η Αγάπη και η καλοσύνη που θα πρέπει όλοι να δείχνουμε πριν από το τέλος τής γραμμής όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Βάσω, κάπου στο 5o λεπτό τού video : " ... το λέω και σε όλους ... όσους μπορώ ... ν᾽ αγαπάτε τους διπλανούς σας ... δίνετε σημασία στον συνάνθρωπό σας που έχει πρόβλημα ... μόνο αυτό έχει σημασία ... να μη φτάσετε στην τελευταία γραμμή και δεν έχετε καν προσφέρει σε κάποιον ... μόνο τότε είναι ανοιχτή η ψυχή σου και είναι ήρεμη και είναι έτοιμη να φύγει ... αγάπη και καλοσύνη είναι τα πάντα στη Ζωή " !! 

Μη φτάσετε στην τελευταία γραμμή χωρίς να έχετε αγαπήσει τον άνθρωπο ... τότε θα είναι αργά ... μάς λέει η Βάσω

Μετά απ᾽αυτό τον τόσο γλυκό της λόγο , εύκολα κανείς θα αναρωτιόταν για το ποιος τελικά στ᾽ αλήθεια είναι καρκινοπαθής ή όχι ... Βάσω και Παύλο Τριπποδάκη, σας ευχαριστούμε από καρδιάς !


Παναγιωτης Σκοπετεας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες