Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ : '' ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ( ΠΑΠΙΚΟΙ ) ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ " - ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ......


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ , ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΙΚΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΣ.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΡΟΜΦΑΙΑ.....

Συνάντηση με την Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου είχε σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 ο Πάπας Φραγκίσκος

Η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έφτασε στην Ρώμη με αφορμή την Θρονική Εορτή της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας, επί τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας είναι ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, συνοδεύομενος από τον Επίσκοπο Μελιτινής κ. Μάξιμο και τον Διάκονο Βοσπόριο, Κωδικογράφο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. 

Η Αντιπροσωπεία έτυχε θερμής υποδοχής από τον Ποντίφικα, ο οποίος καλωσορίζοντας τους, τόνισε ότι "ορθόδοξοι και καθολικοί πρέπει να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις." Επίσης ο Πάπας επαίνεσε την παρουσία της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τονίζοντας ότι αυτό είναι "σημάδι ισχυρών δεσμών που συνδέει τις δύο Εκκλησίες." "Η εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, μας καλεί να ανανεώσουμε την φιλανθρωπία που δημιουργεί ενότητα" - δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Ακόμη υπογράμμισε την συνεργασία για την καταπολέμηση των σύγχρονων μορφών δουλείας, το μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς και την προώθηση της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι Πάπας Φραγκίσκος, υπενθύμισε στην Αντιπροσωπεία τα πρόσφατά του ταξίδια σε Βουλγαρία και Ρουμανία, λέγοντας ότι επέστρεψε στη Ρώμη με "μεγαλύτερη επιθυμία για κοινωνία". 

Κλείνοντας ο Ποντίφικας ανέφερε ότι η αποκατάσταση της πλήρους ενότητας μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από "σεβασμό για συγκεκριμένες ταυτότητες".


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.....


ΑΡΧ. ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ : ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ....ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες