Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID_19 . ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666.

Οι εταιρείες ετοιμάζονται να σχεδιάσουν ψηφιακά πιστοποιητικά για τον COVID-19 που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όταν θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο. 

Γιατί έχει σημασία: Το εμβόλιο δεν θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλους, επομένως χρειαζόμαστε κάποιον τρόπο για όσους έχουν εμβολιαστεί να αποδείξουν εύκολα ότι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στη δουλειά και το ταξίδι. Ο ευκολότερος τρόπος μπορεί να είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που μπορεί να συνδεθεί με ένα διαβατήριο ή ακόμα και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Ιστορικό: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκδίδει ήδη χαρτί "κίτρινες κάρτες" που λειτουργούν ως διεθνής πιστοποίηση εμβολιασμού, κυρίως για χρήση όταν εισέρχονται σε μια χώρα που έχει αυξημένους κινδύνους για την υγεία για τους ταξιδιώτες.

  • Ωστόσο, ένα έντυπο πιστοποιητικό, όπως προειδοποίησαν οι ειδικοί σε μια λευκή βίβλο που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος, θα μπορούσε να υποστεί απάτη και θα ήταν πολύ δύσκολο να κλιμακωθεί γρήγορα για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. 
  • Τα ψηφιακά πιστοποιητικά, ωστόσο, θα μπορούσαν να διανεμηθούν γρήγορα και με ασφάλεια και να γίνουν εύκολα επαληθεύσιμα στα σύνορα ή ακόμα και στις επιχειρήσεις, λέει ο Lars Reger, ο CTO της εταιρείας ημιαγωγών NXP, η οποία κάνει τη βιομετρική τεχνολογία που χρησιμοποιείται τώρα σε ορισμένα διαβατήρια. 

Πώς λειτουργεί: Θα μπορούσαν να προστεθούν ψηφιακά πιστοποιητικά σε βιομετρικά διαβατήρια ή άλλες έξυπνες κάρτες ταυτότητας που περιέχουν ήδη ένα μικρό τσιπ που χρησιμοποιείται για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του κατόχου. 

  • Μια άλλη επιλογή θα ήταν να κάνετε χρήση του συστήματος ανέπαφων πληρωμών που διατίθεται σήμερα στα πιο πρόσφατα smartphone, το οποίο θα μπορούσε «να μεταφέρει εύκολα τις πληροφορίες που κάποιος έχει πιστοποιήσει ασυλία», λέει ο Reger. 
  • Η ανάπτυξη μιας τέτοιας λειτουργικότητας σε smartphone θα εξαλείφει την ανάγκη για επένδυση σε νέα τεχνολογία και οποιαδήποτε επιχείρηση που μπορεί να διαβάσει ανεπαφες πληρωμές θα πρέπει να μπορεί να δέχεται πιστοποιητικά ασυλίας μόνο με μια ενημέρωση λογισμικού, λέει. 

Η παγίδα: Ορισμένοι επικριτές ανησυχούν ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά ασυλίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν διακρίσεις μεταξύ εκείνων που μπορούν να δείξουν ασυλία και εκείνων που δεν μπορούν. 

  • Πρέπει επίσης να είμαστε σίγουροι ότι εκείνοι που λαμβάνουν τέτοια πιστοποιητικά είναι πραγματικά άνοσοι, μια ανοσολογική αβεβαιότητα που τορπίλησε παλαιότερα σχέδια να εκδώσει πιστοποιητικά σε όσους είχαν προσβληθεί από την ασθένεια. 
Η κατώτατη γραμμή: Η πραγματική πρόκληση γύρω από τα ψηφιακά πιστοποιητικά ασυλίας δεν είναι η σχετικά εύκολη τεχνολογία, αλλά οι σκληρές ηθικές προκλήσεις σχετικά με τη διασφάλιση ότι ο καθένας έχει τελικά πρόσβαση σε ένα εφαρμόσιμο εμβόλιο. 

ΠΗΓΗ


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες