Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ π.ΔΑΝΙΗΛ ΑΠΟ ΚΕΛΛΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ , ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ - ΔΙΩΓΜΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ.

ΔΙΩΓΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΊΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ 

Μετά την εκδημία του γέροντος Παϊσίου εκ του κελλίου Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Βουλευτήρια, η Μόνη Μεγίστης Λαύρας ως κυρίαρχος μονή του κελλίου του, έδιωξε τελικά τον διακονητή του και υποτακτικό του, Δανιήλ μοναχό, ο οποίος επί δύο έτη τον γηροκόμισε με υπομονή, προσήλωση και υπακοή, και σφράγισαν το Ιερό Κάθισμα. 

Δε παρέλειψαν να του προτείνουν να ακολουθήσει όπως και αυτοί, την μνημόνευση του αιρετικού οικουμενιστή Πατριάρχου εάν θέλει να του επιτρέψουν να παραμείνει στο κελί, (όπως έκαναν πρόσφατα και σε άλλον μοναχό στην αυτήν Σκήτη, ο οποίος, δυστυχώς, υπέκυψε). 

Η απάντηση του πατρός Δανιήλ

- «Πατέρες, εγώ ήρθα για να σώσω την ψυχή μου (αποφεύγοντας οικουμενιστές και κοινωνικούς αυτών) και όχι για τα ντουβάρια...»! 

Συνεπώς, απομακρύνθηκε ο πάτερ Δανιήλ από το κελί, που τόσο κόπιασε να το περιποιηθεί (αφού ο μακαρίτης ήταν ανήμπορος να κάνει κάτι τέτοιο), αλλά απέλαβε υπό του Κυρίου τον μισθό της ομολογίας και του διωγμού χάριν της Πίστεως. 

Εύγε πάτερ, άξιος ο μισθός σου! 

(Στην φωτογραφία π. Δανιήλ μπροστά στο σκήνωμα του γέροντος Παϊσίου κατά την εξόδιο ακολουθία)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες