Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΤΕΙ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ ΙΕΡΩΝΥΜΟ Ο ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ "ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ" ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΥΠΤΟ-ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΑΥΡΙΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ) ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ , ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ.....


ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ... 




ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κ.κ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ , ΤΟΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΑΣ "ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ" ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΜΟΥ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ

ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ ΑΥΡΙΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ( 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ) ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ , ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ " ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ " ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΥΠΤΟ-ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ " ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ , ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.



ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΟΛΕΤΗΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟΜΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ " ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ. 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ. 

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΡΧΕΙΡΕΙΣ , ΙΕΡΕΙΣ , ΜΟΝΑΧΟΥΣ-ΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΑΜΗΝ, ΑΜΗΝ, ΑΜΗΝ. 


Σ.Β


19/10/2019


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΦΟΥ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟ "ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ" ΕΠΙΦΑΝΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΥΠΤΟ-ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.



ΤΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟ ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΟ ΚΕΦ.23 ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΣ 29-30 ΠΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΥΣ.....

Κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο ΚΓ'(23) 29-39 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι οἰκοδομεῖτε τοὺς τάφους τῶν προφητῶν καὶ κοσμεῖτε τὰ μνημεῖα τῶν δικαίων, καὶ λέγετε· εἰ ἦμεν ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν πατέρων ἡμῶν, οὐκ ἂν ἦμεν κοινωνοὶ αὐτῶν ἐν τῷ αἵματι τῶν προφητῶν. ὥστε μαρτυρεῖτε ἑαυτοῖς ὅτι υἱοί ἐστε τῶν φονευσάντων τοὺς προφήτας. καὶ ὑμεῖς πληρώσατε τὸ μέτρον τῶν πατέρων ὑμῶν. ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπὸ τῆς κρίσεως τῆς γεέννης; διὰ τοῦτο ἰδοὺ ἐγὼ ἀποστέλλω πρὸς ὑμᾶς προφήτας καὶ σοφοὺς καὶ γραμματεῖς, καὶ ἐξ αὐτῶν ἀποκτενεῖτε καὶ σταυρώσετε, καὶ ἐξ αὐτῶν μαστιγώσετε ἐν ταῖς συναγωγαῖς ὑμῶν καὶ διώξετε ἀπὸ πόλεως εἰς πόλιν, ὅπως ἔλθῃ ἐφ᾿ ὑμᾶς πᾶν αἷμα δίκαιον ἐκχυνόμενον ἐπὶ τῆς γῆς ἀπὸ τοῦ αἵματος ῎Αβελ τοῦ δικαίου ἕως τοῦ αἵματος Ζαχαρίου υἱοῦ Βαραχίου, ὃν ἐφονεύσατε μεταξὺ τοῦ ναοῦ καὶ τοῦ θυσιαστηρίου. ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἥξει ταῦτα πάντα ἐπὶ τὴν γενεὰν ταύτην. ῾Ιερουσαλὴμ ῾Ιερουσαλήμ, ἡ ἀποκτέννουσα τοὺς προφήτας καὶ λιθοβολοῦσα τοὺς ἀπεσταλμένους πρὸς αὐτήν! ποσάκις ἠθέλησα ἐπισυναγαγεῖν τὰ τέκνα σου ὃν τρόπον ἐπισυνάγει ὄρνις τὰ νοσσία ἑαυτῆς ὑπὸ τὰς πτέρυγας, καὶ οὐκ ἠθελήσατε. ἰδοὺ ἀφίεται ὑμῖν ὁ οἶκος ὑμῶν ἔρημος. λέγω γὰρ ὑμῖν, οὐ μή με ἴδητε ἀπ᾿ ἄρτι ἕως ἂν εἴπητε, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου.

Νεοελληνική Απόδοση 

O Ιησούς κατακρίνει τους γραμματείς και τους Φαρισαίους Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί οικοδομείτε τους τάφους των προφητών και κοσμείτε τα μνήματα των δικαίων, και λέτε: Αν ήμασταν στις ημέρες των πατέρων μας, δε θα ήμασταν με αυτούς συμμέτοχοι στο αίμα των προφητών που έχυσαν. Ώστε μαρτυρείτε για τους εαυτούς σας ότι είστε γιοι εκείνων που φόνευσαν τους προφήτες. Και εσείς συμπληρώστε το μέτρο της ανομίας των πατέρων σας. Φίδια, γεννήματα εχιδνών, πώς θα αποφύγετε την κρίση της γέεννας; Γι’ αυτό, ιδού, εγώ αποστέλλω προς εσάς προφήτες και σοφούς και γραμματείς. Από αυτούς άλλους θα σκοτώσετε και θα σταυρώσετε, και από αυτούς άλλους θα μαστιγώσετε στις συναγωγές σας και θα καταδιώξετε από πόλη σε πόλη. Για να έρθει πάνω σας κάθε αίμα δίκαιο που χύνεται πάνω στη γη, από το αίμα του Άβελ του δίκαιου ως το αίμα του Ζαχαρία, του γιου του Βαραχία, που φονεύσατε μεταξύ του ναού και του θυσιαστηρίου. Αλήθεια σας λέω, θα έρθουν όλα αυτά πάνω στη γενιά αυτή». «Ιερουσαλήμ Ιερουσαλήμ – που σκοτώνει τους προφήτες και λιθοβολεί τους απεσταλμένους προς αυτήν – πόσες φορές θέλησα να συνάξω στο ίδιο μέρος τα τέκνα σου με τον τρόπο που η όρνιθα συνάζει στο ίδιο μέρος τους νεοσσούς της κάτω από τις φτερούγες της, αλλά δεν το θελήσατε. Ιδού, αφήνεται σ’ εσάς ο οίκος σας έρημος. Γιατί σας λέω, δε θα με δείτε από τώρα, ωσότου πείτε: Ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου».



ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ " ΕΓΚΛΗΜΑ" ΕΚΑΝΕ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΟΜΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΙΩΓΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...... 

Στις δεκαπέντε Δεκεμβρίου δύο χιλιάδες δεκαοκτώ δημιουργήθηκε μια νέα δομή με τις προσπάθειες της Κωνσταντινούπολης στο Κίεβο - την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Στο Φανάρι, ανακοίνωσαν ότι συνένωσαν όλη την Ορθοδοξία της Ουκρανίας, δηλαδή την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία με επικεφαλής τον Μακαριότατο Ονούφριους και τους σχισματικούς από το Πατριαρχείο Κίεβο με την Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία. 

Ωστόσο, αυτή η δήλωση δεν ήταν αλήθεια. Βερχόβνα Ράντα θέσπιζε ένα νόμο που υποχρεώνει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία να αλλάξει το όνομά της σε «Ρωσική Εκκλησία στην Ουκρανία». Οι στρατιωτικοί ιερείς της κανονικής Εκκλησίας δεν επιτρέπεται πλέον να εργάζονται στον ουκρανικό στρατό, δεδομένου ότι ο νέος νόμος την απαγορεύει. Αλλά το σημαντικό είναι ότι με τη βοήθεια των αρχών, άρχισαν να συμβαίνουν μαζικές αρπαγές των ναών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από υποστηρικτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Ο σκοπός αυτών των κατασχέσεων είναι να δημιουργηθεί η εμφάνιση μιας παγκόσμιας ένωσης Ουκρανικής Ορθοδοξίας υπο την προστασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Οι ακτιβιστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπο την προστασία των αρχών, διώχνουν τους πιστούς από το ναό. Οι πόρτες των ναών κόβονται με το δισκοπρίονο. Μερικές φορές κόβονται με το αλυσοπρίονο. Μερικές φορές απλά κόβονται με το λοστό. 

Έτσι, τέσσερα μήνες μετά τη δημιουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ο στόχος που έχει δηλώσει η Κωνσταντινούπολη δεν έχει επιτευχθεί. Η Ορθοδοξία στην Ουκρανία δεν είναι ενωμένη. Επιπλέον, το σχισμα μόνο έγινε βαθύτερη. Και οι πιστοί της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό την ηγεσία του του Μακαριωτάτου κ. Ονουφρίου τώρα διώκονται. 

Οι ναοί τους, με τη βοήθεια των αρχών, αρπάζονται και παραδιδονται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, προσβάλλονται και ξυλοκοπούνται οι ενορίτες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, παραβιάζονται τα δικαιώματά τους. Και η παγκόσμια Ορθοδοξία πρέπει να υπερασπιστεί τους. 



ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ. ΑΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝ ΠΡΟΔΩΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΑΣΤΟΥΜΕ. 


 Σ.Β 


ΛΥΚΟΙ ΒΑΡΕΙΣ...... 


Ἀρσένιος μοναχὸς, Σκήτη Κουτλουμουσίου -Ἅγιον Ὄρος

Ξεκίνησαν οι περιοδείες των ρασοφόρων της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος, πάντα με τις ευλογίες του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, όπως ήτανε αναμενόμενο. Όπως οι λύκοι περιοδεύουν κατά αγέλες,έτσι και αυτοί, ως «λύκοι βαρεῖς»[1] περιοδεύουν, κατά τον Απόστολο Παύλο. Οι μεν πρώτοι, για να εντοπίσουν τα θηράματά τους, που είναι κυρίως πρόβατα,ώστε να τα κατασπαράξουν και να χορτάσουν με σάρκα και αίμα, οι δε δεύτεροι, να κατασπαράξουν συνειδήσεις,κυρίως Αγιορειτών Πατέρων, για να ισχυροποιήσουν τη μολυσματική τους πλάνη. 

Δυστυχώς,έχει ήδη την ισχύ της αυτή η πλάνη,διότι καλύπτεται με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μάλιστα, ακούμε αρκετούς αγιορείτες να λένε: «εμείς είμαστε πατριαρχικοί»!,νιώθοντας με αυτό το σκεπτικό μια σιγουριά και ασφάλεια, ότι είναι σε σωστό δρόμο! Ενώ κατακρίνουν όσους δε συμφωνούν με την απόφαση του Πατριάρχου, μια απόφαση που από την αρχή έδειξε,πως δε συνάδει με το θέλημα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και αρχηγού της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. 

Όμως, μυστηριώδες ενδιαφέρον μας προκάλεσε η αγωνία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ. Πάιατ. Όντως είχε μεγάλη αγωνία ο άνθρωπος, έως ότου παρεδόθη ο τόμος της αυτοκεφαλίας στην σχισματική εκκλησία. Το έδειξε αυτό με την δήλωση του: «Ο Πατριάρχης έδειξε κουράγιο και τόλμη!»! Δεν έπεσε έξω από την αλήθεια ο κ. Πάιατ. 

Όντως θέλει μεγάλο κουράγιο και τόλμη να έχει ένας Πατριάρχης, όταν πρόκειται να κάνει μια ανορθόδοξη πράξη, σαν αυτή της Ουκρανίας. 

Σύγχρονοι αναλυτές, λένε πως ο ψυχρός πόλεμος Αμερικής-Ρωσίας αναζωπυρώθηκε για τα καλά, με αφορμή το ουκρανικό θέμα. Ένας ψυχρός πόλεμος, που χρονιά κρυφοέκαιγε, ενώ τώρα ξανάναψε,αφού και οι δύο υπερδυνάμεις,έχουν μεγάλα ωφέλη, ανάλογα με την κατάληξη που θα έχει η υπόθεση της Ουκρανίας.Άλλωστε δεν είναι μονάχα εκκλησιαστικό ζήτημα.

Υπάρχει κι ένα άλλο πρόσωπο που πανηγύρισε για την παράδοση της αυτοκεφαλίας στην σχισματική εκκλησία, το οποίο δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την υπόθεση. Αλλά νομίζω,πως μάλλον είναι το κύριο πρόσωπο της υποθέσεως, αφού απολαμβάνει τιμές μοναδικού θρησκευτικού και πολιτικού ηγετίσκου στον πλανήτη μας. Δεν είναι άλλος από τον Πάπα Φραγκίσκο. Όπως έχω τονίσει και σε παλαιότερα κείμενά μου, ο ρόλος του Πάπα είναι να στηρίζει την ανομία! Αφού στην ουσία, είναι το αντίγραφο και η προτύπωση του μιαρού αντιχρίστου. Έτσι ώστε,έως ότου εμφανιστεί ο μιαρός, να προετοιμάσει πλήρως την οδό για το αντίχριστο έργο του. Έτσι,έχουμε υποστηρικτές για τη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας, την Αμερική με το όλο σινάφι της και τον Πάπα. Αλήθεια, ποιός είναι αυτός που έχει «σώας τὰς φρένας» και θα ασπαστεί το φρόνημα των Αμερικανών και του Πάπα;Ας κοιτάξουν καλά οι Αγιορείτικες Μονές, που δε θέλουν να χαλάσουν το χατίρι του Πατριάρχου, πως την πράξη του την επικροτούν μονάχα οι μεγάλοι παράνομοι και οι εγκληματίες της ανθρωπότητας: η Αμερική με τον Πάπα. Κανένα άλλο Πατριαρχείο δεν συμφωνεί με την απόφαση του Πατριάρχου. Είναι τυχαίο πως η Αμερική και ο Πάπας,επικρότησαν την Σύνοδο της Κρήτης και για Πανορθόδοξο Σύνοδο, που ζητούν τα πατριαρχεία για το θέμα της Ουκρανίας, δε θέλουν να ακούσουν και δε θέλουν κουβέντα; Μήπως οι ίδιοι πάλι, δεν έστειλαν συγχαρητήρια στον προδότη Τσίπρα, για την προδοσία τη Μακεδονίας μας; 

Επίσης, να πούμε πως εκτός από καθηρημένοι και αχειροτόνητοι, που είναι στην νέα εκκλησία της Ουκρανίας,συνάμα είναι και Ουνίτες! Αυτό, οι ίδιοι το ομολογήσαν με την πράξη τους,αφού παραχωρήσανε το Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο και λειτούργησε ο αρχιεπίσκοπος των Ουνιτών της Ουκρανίας

Αυτούς τους αλλοπρόσαλλους θα δεχτείτε Αγιορείτες Πατέρες στις Ιερές Μονές σας; Δεν φοβόσαστε την τιμωρία που έλαβαν οι παλαιοί Αγιορείτες, που συλλειτούργησαν με τους παπικούς και τα σώματά τους είναι ακόμη τυμπανιαία;

Εκείνη την εποχή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωάννης Βέκκος, πρωταγωνίστησε να γίνει η θεήλατη ένωση με τους παπικούς. Σε τί τους ωφέλησε τους Αγιορείτες Πατέρες, που είχαν τις ευλογίες του Πατριάρχου και συλλειτούργησαν με τους παπικούς; Δεν κολάστηκαν και τα σώματά τους είναι μέχρι σήμερα τυμπανιαία; 

Έτσι και σήμερα, ακούμε πολλούς Αγιορείτες Πατέρες να λένε: «εμείς κάνουμε υπακοή στον Πατριάρχη μας και δεχόμαστε αυτούς που δέχεται ο ίδιος». Μήπως και αυτοί οι επί Βέκκου Αγιορείτες Πατέρες τα ίδια δε λέγανε; Σε τί τους ωφέλησε η υπακοή στον πατριάρχη Βέκκο; Γιατί δεν τους έσωσε η υπακοή τους, από τα αιώνια άλυτα δεσμά και την παραδειγματική τιμωρία με τυμπανισμό των σωμάτων τους, που προκαλούν φρίκη σε όσους τους αντικρύζουν; «Στῶμεν καλῶς»λοιπόν και «στῶμεν μετὰ πολύ φόβου». Ας εργαστούμε για το πολυπόθητο θέλημα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και όχι για το θέλημα του εκάστοτε Οικουμενικού Πατριάρχου, όταν αυτό δε συνάδει με το θέλημα του αρχηγού της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, του «Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστού,ᾧ πρέπει πάσα δόξα, τιμή καὶ προσκύνησις εἰς τοὺς ἀπεράντους αἰώνας. Ἀμήν»

 Ἀρσένιος μοναχὸς Σκήτη Κουτλουμουσίου Ἅγιον Ὄρος 




ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.....



ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.....


S.O.S... Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΥΝΙΤΗ ΟΥΚΡΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΤΡΟ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ 5/1/2019 Ν.Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ - Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ " ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ " - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ - Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ - π.ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΚΑΨΑΛΙΩΤΗ



ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΡΥΠΤΟ-ΟΥΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ . ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.... ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες