Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΡΥΠΤΟ-ΟΥΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ . ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.... ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ.



ΤΕΛΟΣ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΥΠΤΟ-ΟΥΝΙΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ " ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ " 

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. 

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ". 

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΕΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ . Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΛΕΤΗΡΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ , ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ , ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666


@ ΕΚΤΑΚΤΟ.... ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ....

Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΙΣ 18 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ . ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ΚΑΙ ΣΤΙΣ 19 ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ Η ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

Σ.Β

ΔΕΤΕΙ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ROMFAIA.GR......


Συνήλθε σήμερα, Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019, εκτάκτως, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. 

Προ της Συνεδρίας ετελέσθη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη. 

Περί την 9η πρωινή, στη μεγάλη Αίθουσα των Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου, ετελέσθη η Ακολουθία για την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου. Αναγνωσθέντος του Καταλόγου των συμμετεχόντων Ιεραρχών, διεπιστώθη απαρτία. 

Ακολούθως συνεκροτήθη η Επιτροπή Τύπου, αποτελουμένη από τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεο και Πατρών κ. Χρυσόστομο. 

Σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ανέπτυξε την Εισήγησή του, με τίτλο: «Αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας». Στον Πρόλογο της Εισηγήσεως, ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε εντατικά σε αρκετές Συνεδρίες της με το θέμα αυτό, το οποίο και παρέπεμψε στις αρμόδιες Συνοδικές Επιτροπές, επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων, ώστε από κοινού να εισηγηθούν δεόντως προς την Ιερά Σύνοδο. 

Την 13η Αυγούστου ε.έ. οι εν λόγω Επιτροπές κατέθεσαν στην Αρχιγραμματεία το Κοινό Πόρισμα και το Εισηγητικό Σημείωμα υπό τον τίτλο: «Το ζήτημα της κανονικής δικαιοδοσίας στην Ιερά Μητρόπολη Κιέβου». Το Πόρισμα των Επιτροπών, κατόπιν αναφοράς πέντε βασικών θέσεων εξ επόψεως νομοκανονικής, κατέληξε στο εξής: «Κατόπιν των ανωτέρω θεωρήσαντες το θέμα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας εξ επόψεως κανονικής, ου μην αλλά και νομικής, ευσεβάστως εισηγούμεθα ότι ουδέν το κωλύον την αναγνώρισιν του αυτοκεφάλου της Εκκλησίας της Ουκρανίας και την απόλυτον εναρμόνισιν και συμπόρευσιν της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά του Οικουμενικού Πατριαρχείου». 

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος έκανε σύντομη αναφορά στον συνοδικό θεσμό και την διοικητική οργάνωση της Εκκλησίας, καθώς και στον θεσμό της Αυτοκεφαλίας. Σημείωσε δε ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας παρέμενε πάντοτε στην κανονική εκκλησιαστική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο παραιτήθηκε εκ της κανονικής του δικαιοδοσίας, για να ενταχθεί στην κοινωνία των αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, πράξη την οποία το Πατριαρχείο Μόσχας αποδοκιμάζει ως αντικανονική, σαν να ανήκε κανονικώς σε αυτό. 

Τέλος, αφού χαρακτήρισε την ανακήρυξη της εκκλησιαστικής Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας ιδιαιτέρως επωφελή για την Ορθόδοξη Εκκλησία και πολύτιμη για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο αδελφών αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, της Μεγάλης Ρωσίας και της Ουκρανίας, εισηγήθηκε «την αναγνώρισιν υπό της ημετέρας Εκκλησίας της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της ανεξαρτήτου Δημοκρατίας της Ουκρανίας». 

Επηκολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και τοποθετήσεις πολλών Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών και η Ιεραρχία απεφάσισε όπως αποδεχθεί την απόφαση της παρελθούσης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και την εισήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ήτοι αναγνωρίζει «το κανονικό δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την παραχώρηση του Αυτοκεφάλου, καθώς και το προνόμιο του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος να χειρισθή περαιτέρω το ζήτημα της αναγνωρίσεως της Εκκλησίας της Ουκρανίας», ενώ επτά Μητροπολίτες εζήτησαν την αναβολή λήψης Αποφάσεως. 


 Η Επιτροπή Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας


Η Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, απέστειλε πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος



Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ

Ευχαριστώ τον εν Χριστώ Αδελφό μου, τον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, και όλους τους Ιεράρχες, οι οποίοι σήμερα, στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, υποστήριξαν τη θέση και ακολούθησαν τις κανονικές και ιστορικές αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη αλληλεπίδραση ανάμεσα στις δύο Τοπικές Αυτοκέφαλες Εκκλησίες μας, σε όλα τα επίπεδα. Την Ελλάδα και την Ουκρανία, τους δύο Λαούς μας, συνδέουν λαμπρές σελίδες ιστορίας, φιλίας και συνεργασίας. 

Η καθιέρωση μιας πλήρους ευχαριστιακής ενότητας και επίσημης σχέσης μεταξύ των Τοπικών Εκκλησιών της Ελλάδας και της Ουκρανίας αποτελεί μία ακόμη σελίδα που θα μνημειωθεί για πάντα στην ιστορία μας και στις καρδιές μας! Πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον θα έχω την χαρά να επισκεφθώ την Αθήνα, όσους βρίσκονται μέσα στην καρδιά μου, και να εκφράσω προσωπικά τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού μας προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τους Αδελφούς Ιεράρχες και το πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ......

S.O.S... Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΜΕΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΥΝΙΤΗ ΟΥΚΡΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΤΡΟ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ 5/1/2019 Ν.Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ - Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΟΥΝΙΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ " ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ " - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ - Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ - π.ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΚΑΨΑΛΙΩΤΗ



ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.... 


ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΝΕΟΣ "ΠΑΠΑΣ"ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΕΣΒΥΓΕΝΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΎΜΩΝ , ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ.......



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΔΥΟ ΕΞΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες