Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ - ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΛΕΕΙ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ π.ΠΑΥΛΟΣ ΒΙΓΚΟΡΟΝΤ.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....


ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - UOC Ukrainian Orthodox Church (Moscow Patriarchate) ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ π.ΟΝΟΥΦΡΙΟ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ " ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ " ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ , ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟΜΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ , ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤ/ΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ , ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ. 

Σ.Β


ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ....

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και τους ορθόδοξους κληρικούς που δεν είναι ανήκουν στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της χώρας αλλά εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ως Πατριάρχη τους τον Κύριλλο Μόσχας

Όπως δήλωσε ο ηγούμενος του παγκοσμίως γνωστού μοναστηριού Λαύρα των Σπηλαίων στο Κίεβο, οι μοναχοί του δεν θα φύγουν από το μοναστήρι, όπως έχουν διαταχθεί από τις ουκρανικές αρχές, κάλεσε δεν τους πιστούς να τους υπερασπιστούν. 

Οι ουκρανικές αρχές έχουν διατάξει τους μοναχούς της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις του μοναστηριού μέχρι τις 29 Μαρτίου

«Μας έδωσαν προθεσμία δύο εβδομάδων, μέχρι τις 29 Μαρτίου, να φύγουμε από το μοναστήρι (…) Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ανεξάρτητα από το πρόσχημα», είπε ο Μητροπολίτης Παύλος, ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε χθες το βράδυ. 

Ο καθηγούμενος τηςΛαυρας των Σπηλαίων του Κιέβου π.Παύλος Βισγκορόντ

«Απευθύνουμε έκκληση σήμερα στο ποίμνιό μας … Είναι καθήκον σας να υπερασπιστείτε αυτόν τον ιερό τόπο μαζί μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η εκδίωξη είναι «χειρότερη» από τις σοβιετικές καταστολές κατά του κλήρου του 1917, του 1937 και της δεκαετίας του 1960, όταν δεκάδες χιλιάδες ορθόδοξοι ιερείς στάλθηκαν στα Γκουλάγκ ή εκτελέστηκαν

«Αυτό είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα, μόνο βία, ο διάβολος είναι εδώ», είπε ο Ουκρανός μητροπολίτης.

«Γεμάτοι κατασκόπους» 

Η ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε να εκδιώξει τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας που υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, εξαιτίας παραβιάσεων των συμβατικών υποχρεώσεών της. 

Η σύμβαση του ουκρανικού δημοσίου με τα μέλη της η οποία είχε συναφθεί το 2013, θα τερματιστεί την 29η Μαρτίου, σύμφωνα με επιστολή του κρατικού φορέα διαχείρισης του χώρου, όπου λειτουργεί επίσης μουσείο από τα χρόνια του 1920. 

Η απόφαση αυτή ακολούθησε διάταγμα που είχε εκδώσει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον Δεκέμβριο του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι έχει καταγγείλει επανειλημμένα ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας είναι γεμάτη «κατάσκοπους»

Τον Νοέμβριο, η ουκρανική υπηρεσία αντικατασκοπείας έκανε έρευνες στο μοναστήρι, που είναι επίσης ο τόπος κατοικίας του προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που χαρακτήρισε ύποπτο για σχέσεις με τη Ρωσία. 

Το Πατριαρχείο της Μόσχας αντέδρασε έντονα στην απόφαση της εκδίωξης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το μοναστήρι, απόφαση στην οποία είδε την «κορύφωση της ανομίας» στην Ουκρανία. 

Η Λαύρα των Σπηλαίων βρίσκεται στον νότιο τομέα του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας. Οικοδομήθηκε στα μέσα του 11ου αιώνα και θεωρείται το αρχαιότερο μοναστήρι στην Ουκρανία. Από το 1990 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή 


Η τελευταία προσευχή της Μονής: Χιλιάδες Ορθόδοξοι πιστοί ήρθαν σήμερα στη Μονή Κιέβου-Πεκέρσκ για την τελευταία κυριακάτικη προσευχή πριν από την απέλαση των μοναχών από τις ουκρανικές αρχές στις 29 Μαρτίου.


Πηγή βίντεο : https://t.me/miryany/1070


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες