Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ.... - Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 2μ.μ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ......


Μόνο αδιάφορη δεν είναι η τοπική Εκκλησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων που ζητούν οπωσδήποτε τον όρο "Μακεδονία", κάτι που βρίσκει αντίθετο το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του Ελληνισμού. 

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, μετά από προσκλητήριο του Μητροπολίτη Αμβροσίου, προχώρησε σήμερα δια δεκάδων ιερέων της στην πρώτη πορεία διαμαρτυρίας, στην οδό Μητροπόλεως στο Αίγιο, με τις καμπάνες των Ιερών Ναών να χτυπούν την ώρα της πορείας χαρμόσυνα στέλνοντας το ηχηρό "όχι" της Εκκλησίας. Μπροστάρης της πορείας ήταν βεβαίως ο Ποιμενάρχης, ενώ το πανώ έγραφε ξεκάθαρα "Η Μακεδονία είναι Ελληνική". Φτάνοντας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, ο Μητροπολίτης με τους ιερείς μπήκαν στο εκκλησάκι, εψάλη το "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια" και δέηση και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε προς τους ιερείς, θυμίζοντάς τους το "Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα" που μάθαινε και ο ίδιος μαθητής στο σχολείο, καλώντας τους ιερείς στον αγώνα για να αποφευχθεί η ονομασία των Σκοπίων με τον όρο "Μακεδονία". 

Στη συνέχεια, ιερείς πήγαν στα διόδια του Ελαιώνα και στα βενζινάδικα της Ν.Ε.Ο. για να μοιράσουν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Φανερωμένης το πρωί της Κυριακής, στις 11 το πρωί, με πρωτοβουλία της τοπικής εκκλησίας και τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και τοπικών φορέων.


ΠΗΓΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 2μ.μ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ......


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ Η ΚΥΡΑ ΑΝΑΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ...... 

Η κυρία Ανάστω γυρνά με τα πόδια στο χωριό Παναγίτσα Έδεσσας και καλεί τους συγχωριανούς της στο συλλαλητήριο..... 


Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.... ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..... "Σε 1 χρόνο θα διαλύσουν τα Σκόπια οι Αμερικάνοι και θα κάνουν τη Μ. Αλβανία..." 


ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....

Ελλάς, Ελλάς , εάν δεν εξυπνήσης προς την αλήθεια , εάν δεν ακολουθούσης τον δρόμο των προγόνων σου και εξακολούθησης να μην κλείνεις τα αυτιά σου εις τους ψιθυρισμούς των συμφεροντολόγων οι οποίοι φροντίζουν να βγάλουν το δέρμα σου’ και εάν επιμένεις να ακούης τα ξένας προπαγάνδας , αι οποίαι προσπαθούν να σε αποξενώσουν από την Αγία εκκλησία των μεγάλων πατέρων σου και να σε κατακομματιάσουν εις αιρέσεις και να σε υποδουλώσουν κατόπιν εις άλλα κράτη, τα οποία δεν πρόσεξαν τον εαυτό τους , τότε Ελλάς, Ελλάς, τους καρπούς σου θα διαμοιραστούν ξένοι και θα αρπάσουν οι εχθροί σου την κληρονομίαν σου. Και μαζί με τον υλικό πλούτο σου, μετά του ονομαστού κράτους σου και το πατροπαράδοτο αλάθητο της πίστεως σου, θα χάσεις την ελευθερία, την γλώσσα και την ένδοξο ιστορία σου. 

Και θα λέγουν τα τότε έθνη , όταν στήσουν το βδέλυγμα της ερημώσεως εις τον τόπον σου και της αγίας εκκλησίας σου’ ιδού ο λαός , ο ιστορικός Ελληνικός λαός , ο οποίος δεν έθεσε την ελπίδα του εις τον χριστό και θεόν. Ιδού ο λαός αυτός που απέρριψε κάθε τι που κληρονόμησε από τους προπάτορας αυτού ,δηλαδή την εκκλησία , πατροπαράδοτα ήθη, έθιμα νόμους .Ιδού που έφθασεν ο μέγας αυτός ιστορικός λαός να υπακούη και να γίνει όργανον των ξένων προπαγανδών με όνομα μόνον χριστιανών αλλά αιρετικών , σχισματικών , και σατανικών . 

Το ‘Αγιον όρος οφείλει και σήμερα να διακηρύσσει, δια λόγων και έργων , ότι « εκτός ορθοδόξου πίστεως δεν υπάρχει εκκλησία χριστού ούτε και σωτηρία» (Μας εστάλη τον Ιούλιο του 1986 από τον Αγιοπαυλίτην μοναχό Θεοδόσιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες