Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Ι.Σ.Κ.Ε ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Ο ιερός κλήρος της Ελλάδος απεφάσισε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 2018.

Ο ιερός κλήρος της Ελλάδος απεφάσισε να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 2018, για να εκφράσει την υποστήριξή του στα δίκαια της Μακεδονίας. Επίσης θα συμμετάσχει και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση και ειρηνική αντίδραση του ελληνικού λαού. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος αναφέρονται τα εξής: 


ΑΘΗΝΑ, 22-01-2018 


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος κατά τη συνεδρία της 22ας Ιανουαρίου 2018 ασχολήθηκε και με το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας. Κατόπιν διαλογικής συζητήσεως και εκτενούς αναφοράς για το ρόλο των Κληρικών παντός βαθμού στους αγώνες για τα δίκαια και την Ελευθερία της Μακεδονίας και γενικότερα όλου του Εθνους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της οποίας ξεκάθαρα απορρίπτεται το να δοθεί το όνομα Μακεδονία ή παράγωγα αυτού για την ονομασία των Σκοπίων. 

Ταυτόχρονα όμως ενστερνιζόμενο και αφουγκραζόμενο τη βούληση του ελληνικού λαού η οποία εκφράστηκε αυθόρμητα και παλλαϊκά στο συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη δηλώνει πως θα παραστεί τόσο στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα, όσο και σε κάθε αυθόρμητη και άνευ σκοπιμοτήτων και κατευθύνσεων δυναμική και σθεναρή αντίδραση του Λαού. 

Ο Εφημέριος, ο απλός παπάς, ο οποίος είναι απόλυτα συνυφασμένος με τις ανάγκες του ποιμνίου του και καθημερινώς είναι δίπλα στις χαρές και τις λύπες των ενοριτών του, δεν είναι δυνατόν αυτήν την κρίσιμη στιγμή που ο λαός ξεχύθηκε αυθόρμητα για να εκφράσει την γνώμη του και την διαμαρτυρία του για αυτό το μεγάλο Εθνικό πρόβλημα να μην τον στηρίζει και να στέκεται αποκομμένος και μακριά από τους δίκαιους αγώνες των πνευματικών του τέκνων».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Πρωτοπρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΛΛΗΣ 

 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Πρωτοπρ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ετικέτες